Biografie Pieter van der Zweep

Pieter van der Zweep, 29 jaar oud en afkomstig uit Groningen, is een aanstormend Nederlands talent en wordt dé muzikale belofte van de komende tijd genoemd.

Zijn singles Je Neemt Me Mee, Zal De Liefde Winnen, Dansen en Zevende Hemel zijn inmiddels niet meer weg te denken van de landelijke radio. In de afgelopen jaren is Pieter er dan ook in geslaagd om een zeer breed publiek aan te spreken. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan zich herkennen in de knallende, Nederlandstalige popmuziek die Pieter maakt.

Muzikale Hoogtepunten

In zijn muzikale carrière heeft Pieter al diverse hoogtepunten mogen beleven. Zo bereikte hij de finale van het Radio 538 Demo Duel en won hij glansrijk de Life4You Talentbattle bij Carlo & Irene op RTL4.

Zijn debuut single Door Jou werd op SBS6 uitgeroepen tot Hart van Nederland Zomerhit, hij gaf een spetterend optreden in Nederland Muziekland en hij zong tijdens 3FM Serious Request een duet met Laura Jansen in het Glazen Huis. Ook stond Pieter meerdere keren op het welbekende ‘Sterren NL: Muziekfeest op het Plein’, registraties werden uitgezonden op NPO1.

Ter ere van het vijfjarig bestaan van radiozender 100%NL nam Pieter het duet Vijf Jaar op. Dit deed hij samen met zangeres DO en speciaal voor de bioscoophit Smoorverliefd met o.a. Johnny de Mol en Anna Drijver, maakte Pieter de gelijknamige soundtrack: Smoorverliefd.

Debuutalbum

In 2016 is Pieter de studio ingedoken om te werken aan zijn debuutalbum Dichterbij. Dichterbij, staat voor de volgende stap in Pieters muzikale avontuur: dichter bij zichzelf en dichter bij het publiek, met maar liefst 15 nieuwe songs.

Daarmee is het album een vernieuwende en eigentijdse popplaat geworden waarop de zanger laat horen dat hij zijn hart en ziel heeft verloren aan de Nederlandstalige muziek.

De afwisseling van krachtige popsongs, vrolijke beats en gevoelige (power)ballads maakt Dichterbij tot een plaat met een volwassen sound waarop Pieter laat horen dat hij er meer dan ooit klaar voor is om zijn muzikale belofte waar te maken.

Na de release van ‘Dichterbij’ was de zanger o.a. live te horen op Radio2 in het Muziekcafé en de Roodshow. Daarnaast reisde Pieter heel Nederland door met zijn muziek en mocht hij optreden op grote evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse, het Bevrijdingsfestival in Groningen en de Huishoudbeurs.

Nieuwe single

In het najaar duikt Pieter opnieuw de studio in om de langverwachte opvolger van ‘Zevende Hemel’ op te nemen. Voor de trouwe fans kan de zanger alvast een tipje van de sluier oplichten: ‘De nieuwe single is niet afkomstig van mijn album en dus helemaal fris en nieuw!!

‘Ik kan in ieder geval wel verklappen dat het een knaller gaat worden, waarmee ik hoop dat ik jullie kan laten springen, dansen en genieten, zoals jullie van me gewend zijn door de eerdere singles’.

Nu populair

 

logo brainraise
Pieter van der Zweep
Menu