Biografie Pieter van der Zweep

Pieter van der Zweep is 34 jaar oud en afkomstig uit Groningen. Pieter heeft een voorliefde voor Nederlandse popmuziek, maar zal u tijdens zijn optredens ook verrassen met de grootste (internationale) hits.

Zijn singles Je Neemt Me Mee, Zal De Liefde Winnen, Dansen en Zevende Hemel zijn inmiddels niet meer weg te denken van de landelijke radio. In de afgelopen jaren is Pieter er dan ook in geslaagd om een zeer breed publiek aan te spreken. Jong of oud, man of vrouw, iedereen kan zich herkennen in de knallende, Nederlandstalige popmuziek die Pieter maakt.

Muzikale Hoogtepunten

In zijn muzikale carrière heeft Pieter al diverse hoogtepunten mogen beleven. Zo bereikte hij de finale van het Radio 538 Demo Duel en won hij glansrijk de Life4You Talentbattle bij Carlo & Irene op RTL4.

Zijn debuut single Door Jou werd op SBS6 uitgeroepen tot Hart van Nederland Zomerhit, hij gaf een spetterend optreden in Nederland Muziekland en hij zong tijdens 3FM Serious Request een duet met Laura Jansen in het Glazen Huis. Ook stond Pieter meerdere keren op het welbekende ‘Sterren NL: Muziekfeest op het Plein’, registraties werden uitgezonden op NPO1.

Ter ere van het vijfjarig bestaan van radiozender 100%NL nam Pieter het duet Vijf Jaar op. Dit deed hij samen met zangeres DO en speciaal voor de bioscoophit Smoorverliefd met o.a. Johnny de Mol en Anna Drijver, maakte Pieter de gelijknamige soundtrack: Smoorverliefd.

Debuutalbum

In 2016 is Pieter de studio ingedoken om te werken aan zijn debuutalbum Dichterbij. Dichterbij, staat voor de volgende stap in Pieters muzikale avontuur: dichter bij zichzelf en dichter bij het publiek, met maar liefst 15 nieuwe songs.

Daarmee is het album een vernieuwende en eigentijdse popplaat geworden waarop de zanger laat horen dat hij zijn hart en ziel heeft verloren aan de Nederlandstalige muziek.

De afwisseling van krachtige popsongs, vrolijke beats en gevoelige (power)ballads maakt Dichterbij tot een plaat met een volwassen sound waarop Pieter laat horen dat hij er meer dan ooit klaar voor is om zijn muzikale belofte waar te maken.

Na de release van ‘Dichterbij’ was de zanger o.a. live te horen op Radio2 in het Muziekcafé en de Roodshow. Daarnaast reisde Pieter heel Nederland door met zijn muziek en mocht hij optreden op grote evenementen zoals , Pride Amsterdam, de Nijmeegse Vierdaagse, het Bevrijdingsfestival in Groningen en de Huishoudbeurs.

Talent Shows

In 2017 was Pieter te zien in ‘The Voice Of Holland’. Tijdens zijn blind audition zong Pieter ‘De Waarheid’ van Marco Borsato. Coaches Waylon & Ali B. draaiden hun stoel, Pieter koos voor Ali B. Hoewel dit avontuur eindigde tijdens ‘The Knockouts’, heeft Pieter de afgelopen jaren niet stilgezeten en heeft hij vele podia in Nederland gezien. Onlangs schitterde de zanger nog in de muziekshow ´Beat Me´ op SBS6. 

Nieuwe single

In 2023 ging voor Pieter een langgekoesterde droom in vervulling en tourde hij door Nederland met zijn eigen theatershow ‘Guilty Pleasure Hits. In 2024 zal Pieter opnieuw de studio induiken om weer nieuwe muziek op te nemen. Voor de trouwe fans kan de zanger alvast een tipje van de sluier oplichten: ‘Jullie mogen uitkijken naar knallende popmuziek, waarmee ik hoop dat ik jullie kan laten springen, dansen en genieten, zoals jullie van me gewend zijn door de eerdere singles

Nu populair

 

Pieter van der Zweep
Menu